Setare router Wifi pentru Sharing Station – Configurati o retea locala

Setare router Wifi Sharing Station – Configurați o rețea locală locală 
A avea un server web local este un mare pas înainte spre difuzarea media, dar nu va fi de nici un folos pentru utilizatorii dvs. decât dacă aceștia pot accesa serverul dvs. web de pe dispozitivele lor mobile.
Iată cum:
1. Conectati un router WiFi. Conectați cablul la un port LAN al routerului (de obicei galben), nu vă conectați
la un port WAN sau la un port de Internet (albastru). Verificați etichetarea portului. Amintiți-vă, nu veți folosi Internetul, așa că nu trebuie să atașați routerul la niciun serviciu de internet, de exemplu, o linie telefonică fixă, cablu fibră sau cablu prin satelit. Acum, în mod ideal, ar trebui să utilizați un cablu Ethernet pentru conexiunea router-la-computer. Veți avea nevoie și de parola rețelei WiFi a routerului , aceasta ar trebui să fie afișată pe o etichetă lipită de router.
Fără un port RJ45 pe computer, puteți realiza o conexiune prin cablu adaugand un adaptor USB Ethernet, care va costa în jur de 10-20 Euro.

2. Verificați configurația routerului dvs. Porniți routerul și lăsați-l să se inițialeze. Acum trebuie să verificați câteva lucruri pe router conectându-vă la panoul de administrare al acestuia.
Utilizați browserul pentru a vă conecta la router. În câmpul pentru adresa browserului, introduceți adresa IP a routerului dvs. Majoritatea routerelor folosesc implicit adresa IP: 192.168.1.1 , dar nu este întotdeauna cazul, așa că poate doriți să confirmați adresa IP a routerului dvs. Pentru a găsi adresa IP a routerului, tastați
cmd în bara de căutare Windows și apăsați Enter pentru a deschide o fereastră de prompt de comandă. În fereastră, tastați ipconfig și apăsați Enter. Derulați prin informații până când vedeți o setare pentru Gateway implicit sub adaptor Ethernet (dacă este conectat printr-un cablu) sau adaptor LAN fără fir (dacă este
conectat prin WiFi ). Gateway-ul implicit este routerul dvs., iar numărul de lângă acesta este adresa IP arouterului. Așa că notează-te. Aici puteți vedea că adresa IP a routerului meu TP-Link este 192.168.1.1:
Deci, în bara de adrese a browserului, introduceți adresa IP a routerului și apăsați Enter pentru a accesapanoul de conectare al routerului. Aici puteți introduce umele de utilizator și parola de administrator alrouterului, pe care ar trebui să le găsiți din nou pe o etichetă lipită pe spatele routerului.

„Deci despre ce era vorba in Setare router Wifi? ” Ei bine, nu vreau să te plictisesc cu toate detaliile, dar practic routerul tău îți oferă o rețea WiFi privată locală . Numai acele dispozitive care se află în raza de acțiune a semnalului WiFi se pot conecta la acesta , dar numai dacă utilizatorii cunosc numele și parola rețelei WiFi ale routerului dvs. Și
de fiecare dată când un dispozitiv (un computer, o tabletă, un telefon etc.) se conectează la routerul dvs.,serverul DHCP al routerului va furniza dispozitivului o adresă IP temporară luată din intervalul de adrese IP Start-End. Deci, cu routerul meu TP-LINK, primul dispozitiv care se conectează la el primește adresa IP
192.168.1.100, al doilea dispozitiv care se conectează primește adresa IP 192.168.1.101 și așa mai departe. Acum, deoarece computerul dvs. este primul dispozitiv care se conectează la router după ce acesta este pornit, computerul dvs. va primi întotdeauna adresa IP de pornire a routerului. Pe computerul dvs., puteți
verifica dacă acesta este cazul rulând din nou un prompt de comandă și tastând ipconfig . De data aceasta, căutați adresa IPv4 de linie și verificați adresa IP de lângă ea. Aceasta este adresa IP a computerului dvs., așa cum este furnizată de router, iar în exemplul meu puteți vedea că routerul meu a furnizat adresa IP de
pornire (192.168.1.100) computerului meu.

3. Testați serverul dvs. web local folosind un alt dispozitiv Acum este timpul să verificați dacă puteți accesa serverul web al computerului dvs. de pe alt dispozitiv.
Prin urmare, obțineți un telefon mobil și vizitați Setările sale de conexiune WiFi .Asigurați-vă că funcția WiFi este activată, apoi găsiți numele routerului în lista de rețele WiFi .
Aici, pe Samsung Galaxy S6 al meu, puteți vedea că routerul meu TPLINK este listat printre alte câteva rețele „în rază”: Apoi, selectați routerul și conectați-vă la el (va trebui să introduceți parola WiFi a routerului ).Vei vedea apoi că telefonul tău este conectat la router, fără acces la Internet, ceea ce ne dorim să realizăm:
Acum puteți rula aplicația de browser pe telefonul mobil și puteți introduce adresa IPv4 a computerului în bara de adrese a browserului. După cum puteți vedea în captura de ecran (al doilea), îmi introduc adresa IPv4 ( 192.168.1.100) . Telefonul dvs. va accesa apoi computerul și vă va afișa site-ul web implicit al serverului web local în browserul telefonului dvs.

IMPORTANT: Dacă descoperiți că nu puteți accesa pagina web implicită, este posibil ca accesul la Port 80 este blocat pe computer. Acest videoclip explică cum puteți debloca Portul 80 de pe computer: https://www.youtube.com/watch?v=OvvoFnkT-Xs&ab_channel=Proxy-SellerPrivateproxies

IMPORTANT : Dacă în această etapă descoperiți că nu vă puteți conecta telefonul la serverul web local al computerului dvs., acest lucru înseamnă de obicei că computerul împiedică WampServer să livreze datele site-ului web prin rețeaua WiFi . Dacă da, încercați următoarele:
a) Opriți rularea antivirusului. Dacă rulați un antivirus pe computer, este posibil să blocheze procesul, așa că închideți aplicația de verificare a virușilor.
b) Opriți paravanul de protecție Windows. Veți găsi acest lucru în Windows Security, Firewall și protecția rețelei
c) Opriți aplicația Windows Defender Firewall. Din nou veți găsi acest lucru în Windows Security, Firewall și protecția rețelei

Există modalități de a depăși această restricție fără a recurge la oprirea aplicațiilor de verificare a virușilor sau a aplicațiilor firewall, dar dacă te gândești la asta, există foarte puțin pericol ca, computerul tău să fie compromis sau infectat cu viruși în timp ce nu este conectat la Internet, astfel încât singura amenințare ar putea veni de la utilizatorii care se află în raza de acțiune a routerului dvs. și care se întâmplă să vă cunoască și parola WiFi . Prin urmare, aș sugera că în această situație amenințarea la adresa computerului dvs. este în cel mai bun caz minimă.
Felicitări! Acum utilizați Platforma Video 360 Roplayer si un server web local pentru a servi un site web local către dispozitive externe prin propria rețea WiFi locală privată și sunteți cu un pas mai aproape de a oferi o stație de partajare cu Softul Video 360 .